Even niet bezig zijn met alle to-do lijstjes voor thuis en werk? Richt je aandacht op je handen en klei en volg een workshop draaien. Klei is een materiaal met ontzettend veel mogelijkheden en maakt je hoofd leeg!


Workshop draaien

Reserveren? Klik onderaan op de button "maak een reservering".

Tijdens de workshop draaien maak je kennis met het oude ambacht pottenbakken. Wees gerust, de traditionele schopschijf is vervangen door een elektrische draaischijf. Het plezier hebben in het draaien staat voorop en ervaring is beslist niet nodig!

Je gaat zelf met je handen in de klei en ervaart hoe het is om van een hompje klei een potje of kommetje te draaien. Aan het eind van de workshop is er de mogelijkheid je mooiste werkstuk te föhnen en te decoreren met engobe (gekleurde klei slib).

De werkstukken laat ik drogen en worden eerst biscuit gestookt, door mij geglazuurd en daarna nogmaals gestookt. Na ongeveer 4 / 5 weken kunnen ze worden afgehaald in mijn atelier.

Aan deze workshop draaien kunnen maximaal 3 tot 4 personen deelnemen. De kosten voor de gehele workshop bedragen € 65,- per persoon en is inclusief klei, gereedschap, koffie of thee.

Bij de workshop zit 1 compleet werkstuk ingegrepen in de prijs: dit houdt in de 1e keer biscuit stoken, daarna glazuren en voor de 2e keer stoken. Voor ieder extra werkstuk zit het glazuur en de 2e stook niet in de prijs en bereken ik ca. € 5,00 per werkstuk. Dit is voor de glazuurstook en het door Angelique glazuren van de werkstukken (prijs ligt aan de grote van het werkstuk).

 

Reserveren

Tot en met de oktober zitten de workshops al helemaal vol met allemaal enthousiaste draaiers. Je kunt je wel inschrijving op de wachtlijst, zie 31-12 in het reserveringsysteem.

Reserveren kan uitsluitend via het reserveringssysteem. Klik hieronder op de blauwe button en maak per persoon een reservering.
 

Voor vragen over de beschikbaarheid kun je contact opnemen via het contact formulier.

 

Materialen en gereedschap

Er is gereedschap aanwezig, maar je mag ook je eigen gereedschap meenemen.
Hou er rekening mee dat je kleding vies kan worden en neem een eigen schort en handdoek mee.

De workshop is inclusief klei, engobe en glazuur voor 1 werkstuk . Mocht je meer klei nodig hebben of meer werkstukken maken die je wil laten stoken dat kan! Daar betaal je dan iets extra’s voor.

Eigenwijze klei

Hoe mooi het ambacht van een keramist ook is, realiseer je dat klei een natuurproduct blijft. Ondanks dat ik je zoveel mogelijk begleiding en tips geef en veel zorg besteed aan het afbakken van je werk, het gebeurt dat iets anders uit de oven komt dan verwacht of na de stook gebarsten is. Hier kan ik niets aan doen en neem ik geen verantwoording voor. Natuurlijk ga ik proberen te analyseren en uitleg te geven wat er mis is gegaan, zodat we proberen te voorkomen dat het hetzelfde nogmaals gebeurt.

Informatie & vragen:

Heb je meer informatie nodig of als je nog vragen hebt, stuur een email naar info@keramiekvanangelique.nl

Bellen kan ook of een stuur een whatsappbericht naar 06-14338333.

Ook via het contactformulier kun je vragen stellen over een workshop.

De workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mijn huis in Culemborg.