Over mij.....

Creativiteit is een rode draad in mijn leven, het is een onderdeel van mij en ik ben altijd wel met iets creatiefs bezig.

Zo’n 15 jaar geleden heb ik mijn eerste schilderles gehad. Mijn interesse ligt met name bij abstracte schilderen en het verwerken van allerlei materialen in een schilderij. Tussentijds heb ik een digitale fotocursus gevolgd en op de Vrije Universiteit leren omgaan met Photoshop.

Eind 2015 ben ik gestart met een cursus keramiek (of zoals iedereen het noemt: pottenbakken) Dat wilde ik toch wel eens uit proberen en weer eens wat nieuws leren. Wat ik niet had verwacht dat de klei me zo greep, ik vond het echt geweldig! Ik kan er zoveel creativiteit in kwijt en het maakt je rustig, met name het draaien. En hoe fantastisch is het om van een stuk klei iets te maken zoals een kom en dat vervolgens ook nog kan gebruiken!

Hier wilde ik absoluut meer mee en zo kwam het dat ik naar de open dag van de eindexamenkandidaten ben gegaan van de Nederlandse Keramiekopleiding (NKO) in Gouda, de 3 jarige ambachtelijke Keramiek opleiding. Na het zien van al het moois dat deze examenkandidaten gemaakt hadden, wist ik het zeker… dit wil ik ook leren. Eind augustus 2016 ben ik gestart met de Keramiek opleiding die ik eind 2019 met succes heb afgerond.

Angelique

Mijn werk

Hoe geweldig is het om zelf iets te creëeren! Met klei kun je alle kanten op. Ik werk intuïtief, wat ik ga maken bepaal ik op het moment dat ik achter mijn draaischijf zit. Hoewel je geweldige creatieve vormen kunt maken met handvormen, ligt mijn passie bij het draaien. De dagelijkse zaken zijn een inspiratiebron voor mij en ik hou van organische vormen die strak zijn afgewerkt. Ritme speelt soms een rol in mijn werk.

Onderstaand een overzicht van verschillende werken van mijn hand. Heb je interesse in een bepaald stuk dan hoor ik dit graag van je. Via het contactformulier kun contact met mij opnemen en bellen mag natuurlijk ook.

keramiekschaaltjes in water
keramiekschaaltjes in water


naar boven