Even niet bezig zijn met alle to-do lijstjes voor thuis en werk? Richt je aandacht op je handen en klei en volg een workshop draaien. Klei is een materiaal met ontzettend veel mogelijkheden en maakt je hoofd leeg!


Workshop draaien

Tijdens de workshop draaien maak je kennis met het oude ambacht pottenbakken. Wees gerust, de traditionele schopschijf is vervangen door een elektrische draaischijf. Het plezier hebben in het draaien staat voorop en ervaring is beslist niet nodig!

Je gaat zelf met je handen in de klei en ervaart hoe het is om van een hompje klei een potje of kommetje te draaien. Aan het eind van de workshop is er de mogelijkheid je mooiste twee werkstukken te föhnen en te decoreren met engobe (gekleurde klei slib).

De werkstukken laat ik drogen en worden biscuit gestookt, door mij geglazuurd en daarna nogmaals gestookt. Na ongeveer drie weken kunnen ze worden afgehaald in mijn atelier.

Aan deze workshop draaien kunnen maximaal 3 personen deelnemen. De kosten voor de gehele workshop bedragen € 46,-per persoon en is inclusief klei, gereedschap, de stook van 1 werkstuk en koffie of thee.

Heb je de smaak te pakken? Volg dan een introductiecursus van 4 draailessen waar ik je de basis van het draaien leer.


Wanneer

Je kunt je opgeven voor een workshop op de volgende dagen:

woensdagochtend van 10.00 - 12.30 uur

woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur

woensdagavond van 19.30 - 22.00 uur

zaterdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur

zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur

Januari is volgeboekt met enthousiaste draaiers. Er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar in februari en eind maart

Neem contact met mij op voor de beschikbaarheid via het contactformlier

Materialen en gereedschap

Er is gereedschap aanwezig, maar je mag ook je eigen gereedschap meenemen.
Hou er rekening mee dat je kleding vies kan worden en neem een eigen schort en handdoek mee.

De workshop is inclusief klei, engobe en glazuur voor 1 werkstuk . Mocht je meer klei nodig hebben of meer werkstukken maken die je wil laten stoken dat kan! Daar betaal je dan iets extra’s voor.

Introductiecurus (op aanvraag)

Misschien heb je altijd al de wens gehad om eens achter een pottenbakkersdraaischijf te werken, maar twijfel je of je het echt leuk vindt.
Of heb je een workshop gedaan bij mij en wil je toch echt meer leren. Dan is de introductiecursus wat voor jou!

Tijdens deze 4 lessen van ca 2 uur maak je kennis met de basis van ‘pottenbakken’.

Sommige cursisten hebben nog nooit achter de draaischijf gezeten. Anderen hebben al meer ervaring met draaien opgedaan. Als je wilt leren draaien dan start je altijd met de introductiecursus van 4 lessen. Hierin kun je kijken of het draaien iets voor je is en kan ik kijken welke vaardigheden je al hebt en welke je nog kunt bijschaven en vergroten. Tijdens de intro pas ik de leerstof en oefeningen aan aan jou niveau.
Na de introductie cursus kun je verder met de vervolgcursussen of wekelijks zelf aan de slag te gaan, al dan niet met begeleiding (tijdens de open atelier dagen)

Deze introductiecusus draaien geef ik aan maximaal 2 of 3 deelnemers, waardoor ik je individueel kan begeleiden. De kosten voor de gehele cursus bedragen € 159,- per persoon en is inclusief klei, gereedschap, de stook van 1 werkstuk en koffie of thee.

De introductiecursus is alleen op aanvraag op de woendag of zaterdag en gaat door bij genoeg deelnemers.

Interesse? Voor aanmelding en de exacte tijden en data neem contact met me op.

Informatie & aanmelding

Om je aan te melden of als je nog vragen hebt, stuur een email naar info@keramiekvanangelique.nl

Bellen kan ook of een stuur een whatsappbericht naar 06-14338333.

Ook via het contactformulier kun je jezelf aanmelden voor een workshop.

De workshop wordt gegeven in mijn atelier bij mijn huis in Culemborg.


Eigenwijze klei


Hoe mooi het ambacht van een keramist ook is, realiseer je dat klei een natuurproduct blijft. Ondanks dat ik je zoveel mogelijk begleiding en tips geef en veel zorg besteed aan het afbakken van je werk, het gebeurt dat iets anders uit de oven komt dan verwacht of na de stook gebarsten is. Hier kan ik niets aan doen en neem ik geen verantwoording voor. Natuurlijk ga ik proberen te analyseren en uitleg te geven wat er mis is gegaan, zodat we proberen te voorkomen dat het hetzelfde nogmaals gebeurt.