Even niet bezig zijn met alle to-do lijstjes voor thuis en werk? Richt je aandacht op je handen en klei en volg een privé les en leer in 1 dag de basis van het draaien. Klei is een materiaal met ontzettend veel mogelijkheden en maakt je hoofd leeg!

 

Privé Les

Je hebt altijd al eens willen draaien, maar het komt er maar niet van. En een complete cursus is je teveel en je wil graag persoonlijke begleiding, Dan is deze privé les iets voor jou!

Tijdens deze privé les ga ik je in 1 dag kennis laten maken met het oude ambacht pottenbakken. Wees gerust, de traditionele schopschijf is vervangen door een elektrische draaischijf. Het plezier hebben in het draaien staat voorop en ervaring is beslist niet nodig!

Deze dag staat in het teken van ontspanning en leren. Je gaat zelf met je handen in de klei en ik begleid je stap voor stap. Je ervaart hoe het is om van een hompje klei een potje of kommetje te draaien. Aan het eind van de les ga je je mooiste werkstukken decoreren met engobe (gekleurde klei slib).

De werkstukken laat ik drogen en worden eerst biscuit gestookt, door mij geglazuurd en daarna nogmaals gestookt. Na ongeveer 4 / 5 weken kunnen ze worden afgehaald in mijn atelier.

Deze prive les duurt een dag van 10.00 tot 15.30 uur en geef ik uitsluitend les aan één persoon. Voor deze dag betaal je € 495,00 en dit is inclusief klei, gereedschap, koffie, thee en uitgebreide lunch.  

Ook zijn 3 complete werkstukken  ingegrepen in de prijs: dit houdt in de 1e keer biscuit stoken, daarna glazuren en voor de 2e keer stoken. Voor ieder extra werkstuk zit het glazuur en de 2e stook niet in de prijs en bereken ik ca. € 5,00 per werkstuk. Dit is voor de glazuurstook en het door Angelique glazuren van de werkstukken (prijs ligt aan de grote van het werkstuk).

 

Reserveren

Reserveren kan uitsluitend via het reserveringssysteem. Klik hieronder op de blauwe button en een reservering.
 

Voor vragen over de beschikbaarheid kun je contact opnemen via het contact formulier.

 

Materialen en gereedschap

Er is gereedschap aanwezig, maar je mag ook je eigen gereedschap meenemen.
Hou er rekening mee dat je kleding vies kan worden en neem een eigen schort en handdoek mee.

Eigenwijze klei

Hoe mooi het ambacht van een keramist ook is, realiseer je dat klei een natuurproduct blijft. Ondanks dat ik je zoveel mogelijk begleiding en tips geef en veel zorg besteed aan het afbakken van je werk, het gebeurt dat iets anders uit de oven komt dan verwacht of na de stook gebarsten is. Hier kan ik niets aan doen en neem ik geen verantwoording voor. Natuurlijk ga ik proberen te analyseren en uitleg te geven wat er mis is gegaan, zodat we proberen te voorkomen dat het hetzelfde nogmaals gebeurt.

Informatie & vragen:

Heb je meer informatie nodig of als je nog vragen hebt, stuur een email naar info@keramiekvanangelique.nl

Bellen kan ook of een stuur een whatsappbericht naar 06-14338333.

Ook via het contactformulier kun je vragen stellen over een workshop.

De privé les wordt gegeven in mijn atelier bij mijn huis in Culemborg.